Basiscursus om wegwijs te worden in de meerkleuren reductietechniek.

Tijdens deze cursus maak je in 6 weken een reductielinosnede van een onderwerp naar keuze. Tijdens de eerste bijeenkomst help ik je bij het uitwerken van je design op de linoplaat, maak je een stappenplan en begin je met het uitsnijden van de eerste laag van jouw print. Thuis werk je hieraan verder. In de tweede les druk je je eerste laag af en ga je de tweede laag uitsnijden; thuis maak je het uitsnijden af. Tijdens de laatste les druk je de tweede laag af over de eerste laag heen en is jouw eerste reductieprint een feit. Je kunt gebruik maken van mijn hoogdrukpers, maar ik leer je ook hoe je zelf thuis met de hand kunt afdrukken. Je ontvangt een handleiding met stap-voor-stap toelichting van de techniek en informatie over materialen. Na afloop van deze cursus heb je genoeg kennis en vaardigheden om zelf verder te gaan met reductielinosnede.

Wat leer je: o.a. een ontwerp en stappenplan maken, nauwkeurig uitlijnen van de afdruklagen (registreren), opbouwen van kleurlagen, inkt mengen en inrollen, gelaagd afdrukken.

Inclusief: Stap-voor-stap handleiding reductietechniek, gebruik van materialen die je zelf nog niet hebt (inkt, snijgereedschap, inktroller, etc.), persoonlijke begeleiding bij jouw project, koffie/thee en wat lekkers.

Wanneer: 3 lessen om de twee weken, op woensdag- of vrijdagmiddag van 13:30-16:00 uur (Atelier te Ankeveen). Startdatum wordt gepland in overleg met de aangemelde cursisten.

Prijs: 230 euro

Meer over de reductietechniek